117390
Nyheder

3 vigtige initiativer til ejendomsbranchen fra regeringens nye digitaliseringsstrategi

Johan Raahauge Andersen
Artikel af
Johan Raahauge Andersen
Udgivet:
28 mar. 2024

Med regerings nye digitaliseringsstrategi, har de introduceret 25 nye konkrete initiativer med fokus på at sikre udviklingen mod en bedre digital fremtid for danske borgere og virksomheder. Vi har udvalgt de 3 initiativer som vi mener har en vigtig relevans i forhold til den digitale udvikling i ejendomsbranchen.

Fra 2024 til 2027 og med en investering på 800 millioner kr., skal den nye digitaliseringsstrategi være med til at sikre implementeringen af nye digitale initiativer. Her er 3 udvalgte højdepunkter fra strategien, som er positivt nyt for ejendomsbranchen:

1. Etablering og drift af et Forsyningsdigitaliseringsprogram:

Et af de mest markante initiativer i relation til ejendomsbranchen, er frisættelsen af forsyningsdata. Dette initiativ sigter mod at optimere indsamlingen, struktureringen og tilgængeligheden af data inden for el-, vand- og varmesektoren. Med en afsat investering på 71,5 millioner kr. vil dette skabe en mere effektiv og transparent proces, hvilket kan bidrage til en mere bæredygtig drift af ejendomme og infrastruktur.

2. Digitale grønne produktdata:

Et andet væsentligt initiativ er arbejdet med digitale grønne produktdata. Dette indebærer digitalisering og standardisering af data samt etablering af en effektiv it-infrastruktur til deling af grønne produktdata mellem virksomheder og indberetning til myndighederne. Dette vil give ejendomsbranchen mulighed for automatisk at håndtere grønne data i forskellige parters systemer, og understøtter derved grøn og cirkulær omstilling.

3. Strategisk indsats for kunstig intelligens:

Regeringens fokus på data, automatisering og kunstig intelligens (AI) er også relevant for ejendomssektoren. Med ønsket om en ambitiøs tilgang til udnyttelsen af kunstig intelligens i digitale systemer åbnes der op for muligheder for automatisering, optimering og dataanalyse i ejendomsforvaltning og -drift.

Læs mere om den nye digitaliseringsstrategi HER

Hvordan kan vi hjælpe?

Har du spørgsmål, brug for personlig hjælp eller rådgivning, så står vi altid klar. Her er dine muligheder

Book en demo - 2 timer

Fra du har booket en demo, til du har fået en mail fra os

Mail - 5 timer

Fra du har skrevet en mail, til du har fået et svar retur

Send mail

Chat - 5 minutter

Fra du har skrevet i chatten, til du har fået et svar retur. Her kan du godt nå at hente en kop kaffe måske

Start chat

Opkald - 50 sek.

Fra du har ringet, til vi tager telefonen eller ringer tilbage mellem 8:00-16:00

Start opkald

Book en uforpligtende demonstration af vores løsninger.

Tak for interessen! Vi vil kontakte dig hurtigst muligt på den e-mail eller det telefonnummer du har angivet.